söndag 6 mars 2011

Man saknar inte kon förrän båset är tomt...

Hemma hos oss blev vi utan varmvatten.

Att duscha i ljummet vatten som snart går över till kallt är inte så skönt. Jag hanterade det genom att tänka det är bra att bli härdad, men efter två månader så blev detta ”too much” det blev en plåga. Nu har min fantastiskt händige man fixat till detta, och vi kan återgå till att ta våra mysbad på helgerna i bubbelbadkaret.

Duschen på morgonen njuter jag av varje minut, det som jag tidigare tog för givet och gjorde utan att reflektera över hur skönt det var. Ibland behöver vi vara utan något för att påminnas om vad vi kan njuta av. Det som hjärnan blir van vid blir inget vi lägger märke till, det blir självklart. Hjärnan behöver förändring. Förändring leder till utveckling och nya insikter.

De återkommande lågkonjunkturerna blir också något som kan hålla oss ödmjuka inför det vi har. I högkonjunktur kan vi bli övermodiga, syniska och tar saker för självklara tills vi bara vill ha mer och mer.

Låt oss hjälpas åt att påminna oss om våra fantastiska självklarheter vi har som vi kan njuta av. Låt oss stanna upp allt emellanåt och öppna ögonen och verkligen se det vi har.

Ingalill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar