torsdag 10 februari 2011

Välj din livsstil

Livsstilen kan göra oss överviktiga och orsakerna till detta är många och komplicerade. Hjärnan är gammaldags och skickar signaler till kroppen att fylla på här och nu, i morgon är kanske tillgången mindre.

Våra jobb idag är mer stillasittande och vi åker mer bil i stället för att ta tillfället i akt och promenera. Höga krav på jobb och i familjelivet bidrar till stress och ångest. Även våra gener påverkar vikten, men forskarna vet inte riktigt hur. Vissa sjukdomar som diabetes kan försvåra en viktnedgång, liksom att vissa läkemedel kan göra att vi lägger på oss något kilo.

För att 'lätta på trycket' väljer många en tur till kylskåpet som tröst och när kylskåpet känns som den tryggaste platsen, då är det hög tid att reagera och bryta mönster.

Med mental träning kommer du långt i ditt förändringsarbete. Mental träning ger dig verktygen att genomföra den förändring du vill göra. Det är en livsstilsförändring det handlar om, ingen quick fix för stunden.

Vill du ha personlig hjälp startas det hela tiden nya grupper på xtravaganzas enheter ute i landet. En enhet på en ort nära dig hittar du här.

Lycka till!

Ingalill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar