fredag 30 mars 2012

Bli smal med choklad!


En ny forskningsrapport, som publicerats i Archives of internal medicine, visar att personer som äter choklad är smalare än andra!

I studien tittade forskarna på vad man åt, hur mycket och på vilket BMI man hade. Det visade sig att de som åt choklad ett par gånger i veckan hade en tendens att vara smalare än de som åt choklad mer sällan.

Det här beror enligt forskarna på att choklad, som bevisligen innehåller mycket kalorier, även innehåller substanser som underlättar viktminskning. Sambandet mellan choklad och viktminskning fanns även när forskarna tog hänsyn till hur mycket personerna tränade.

Det som är viktigt att känna till är att vi inte behöver äta mycket choklad för att få effekt. Det är viktigare att äta choklad ofta. Alltså lite, men ofta!


Om du äter 1 bit av 75%- 90% kakao och tar en lite bit i taget och verkligen njuter. Så blir den måltiden en hel fantastisk upplevelse.
Ta med alla sinnen, dofta, ta en liten bit och tryck upp den mot gommen, dra den fram och tillbaka över tungan. Lägg märke till var du kan uppleva det söta, salta , syrliga och beska. Låt saliven blanda sig med chokladen låt den smälta och först därefter tugga försiktigt. Chokladbitens njutning kommer att räcka länge.  Mmmm

2 kommentarer:

  1. Är det bara mörk choklad som är bra?
    Och hur ofta tränade testpersonerna?

    SvaraRadera
  2. Hej Maria! Tack för dina frågor, Se min blogg på onsdag, då kommer det mer om choklad och dess nyttigheter! :-)

    SvaraRadera