onsdag 28 mars 2012

Gör någon glad!


Starka tillstånd är ju kopplade till starka känslor och vi gör ofta vissa, speciella saker för att det känns bra. Det är känslan som är det viktiga. 

Att göra något osjälviskt för någon annan tycks vara något som människor i allmänhet mår bra av, det känns liksom bra att göra rätt sak av rätt anledning. Detta är en mycket enkel väg till att fånga positiva sinnestillstånd och själv må bra. 

Varje gång vi gör något för någon annan utan tanke på att få något tillbaka, bara för glädjen över att kunna bidra. Då händer något inom oss. Vi känner oss nöjda och stolta. Jag tror att alla människor har ett inneboende behov av att få bidra och göra skillnad. Därför att det skapar mening. Det är något som alla människor drivs av, även om vi inte drivs av det hela tiden, ständigt. 

Ett mycket enkelt sätt att byta tillstånd är alltså att vara vänlig och hjälpsam. De personer vi hjälper kommer förmodligen att vara det mot någon annan i sin tur, och så skapar vi en positiv spiral. 

Varje gång vi gör något för någon och delar med oss av skratt och leenden gör vi världen en liten millimeter bättre. Det är så enkelt och kostar ingenting, och det är så lätt att upptäcka att det är så! Uttrycket ”Helpers High” är ett uttryck som kommit till av en anledning.

Så jag säger det igen, gör någon glad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar