fredag 3 februari 2012

Välj att vara glad!

Lycka och njutning hänger ihop med livskvalitet. Frågar man människor vad lycka är får man många olika svar, lycka är ju en inre upplevelse som är olika för olika individer. Det beror på att vi har olika värderingar, olika erfarenheter och att vi minns dem på olika sätt. 


Lyckan är ju först och främst ett sinnestillstånd! För att känna mer lycka och glädje är det därför viktigt att kunna förändra och kontrollera sitt eget sinnestillstånd. Du vet ju redan hur du ska göra för att skratta mer, eller hur?

Områden som är kopplade till hjärnans belöningssystem påverkas när vi känner lycka och vi upplever som bekant även känslor i kroppen via autonoma nervsystemet, genom hormoner och vårt immunförsvar. Forskning har visat att vissa människor har lättare att känna sig lyckliga än andra, att det finns en genetisk del. Men forskningen har även visat att vi kan påverka en mycket stor del själv med våra egna tankar!

Runt fyrtio procent av vår lycka bestäms av våra medvetna handlingar och de medvetna val vi gör. Vi kan välja att göra saker som får oss att känna mer livsglädje och väcka processer i kroppen och hjärnan som ger mer lyckokänslor. Till exempel att röra på oss, äta nyttigt och ge oss själva tid för reflektion och återhämtning. Det är väldigt enkla saker som snabbt påverkar vårt humör på ett positivt sätt.

När du tränar Mental Träning sätter du igång processer som ger utrymme åt känslor som lycka och glädje. De är rakt motsatta mot de som uppstår när du är stressad. Allt blir annorlunda trots att ingenting har ändrats. Det är som magi!

Om du snabbt vill känna dig lite gladare och lyckligare idag så bestäm dig för att du ska göra så att tre personer som du inte känner, ler eller skrattar. Det är ett enkelt val du kan göra redan nu! Det är lättare än du tror! Du har redan gjort det hundratals gånger, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar