söndag 19 februari 2012

Släpp fram geniet inom dig!

Du vet säkert att den elektriska aktiviteten i hjärnan kan mätas och studeras med EEG. Man fäster elektroder på utsidan av huvudet som registrerar frekvens och amplitud i hjärnans  aktivitet. Aktiviteten uppstår när nervcellerna i hjärnan kommunicerar med varandra och resultatet kan vi läsa av som ett vågmönster, så kallade hjärnvågor. Forskare har identifierat fyra dominerande typer av hjärnvågor och kallar dem Beta-, Alfa-, Theta- och Delta-vågor.
Det som är särskilt intressant är att olika vågmönster dominerar vid olika sinnestillstånd.

När du tränar Mental Träning ökar Alfa-aktiviteten. Du är vaken men avspänd och det räcker faktiskt med att blunda för att din hjärna ska börja producera mer alfavågor. Även när du dagdrömmer, sitter och funderar för dig själv har du högre alfa aktivitet.

Lustigt nog och lite motsägelsefullt är Alfa tillståndet ett receptivt tillstånd, vilket betyder att det är ett effektivt tillstånd för inlärning! Dörren till ditt omedvetna är öppen och hjärnan arbetar mer som en helhet. Du utnyttjar både ditt analytiska detaljtänkande och ditt tänkande i helheter och översikt. Alfa vågorna ger dig nya idéer och släpper fram geniet inom dig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar