onsdag 28 september 2011

Unna dig god mat!

Tröstätning och frossa eller näring och njutning? Få saker väcker så mycket känslor som mat. De goda nyheterna är, att om vi får äta vad vi vil och utan förbud, så väljer vi till slut att äta balanserat. För att få till en viktnedgång, får vi för en tid avstå från viss mat, men förbudet gäller ju inte för alltid.

För att hitta en balanserad vikt som vi vill behålla, behöver vi lära oss att skilja på olika känslor. Vi behöver ta reda på vad som är hunger, stress, rastlöshet osv. Vi behöver helt enkelt lära hjärnan att lita på att det finns mat när hungern väl sätter in. Vi behöver också lära oss att känna efter när vi är lagom mätta. Det låter enkelt, men en livsstilsförändring måste få ta tid.

Börja med att rensa kyl, frys och skafferi på det som inte är bra för dig. Fyll därefter på med goda naturliga produkter som frukt och grönt, rotfrukter, naturella nötter och frön. Testa nya smaker, ta dig tid att njuta av det du väljer att äta. Fokusera framåt. Låt inte ett eventuellt bakslag få dig ur balans, utan fortsätt som du tänkte från början. Att unna sig en halvtimmes promenad om dagen är ett fantastiskt skönt sätt att få igång flödet i kroppen och ett skönt sätt att fylla på energi.

Vi ses väl på kvällsrundan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar