onsdag 21 september 2011

Fyll på med energi

Naturen är fylld av helande krafter. Varför inte fylla själen och ladda batterierna med en härlig och frisk höstpromenad? Jag kan inte nog tala mig varm för promenadernas inverkan på just själen och känslorna tillsammans med alla våra sinnen.

Trädens färger förändras nu dag för dag - det är grönt, rött, gult och brunt överallt. Fyll också  lungorna med den klara höstluften och känn all ny energi som kommer genom syret. Vardagens tankar och funderingar försvinner och löser sig lite av sig själv efter en stund ute i det fria.

Det är något speciellt med naturens inverkan på oss. Naturen hjälper oss att slappna av och återhämta oss. Till och med våra forskare har kommit fram till att en promenad ute i naturen gör oss gladare, mindre arga och skärper vår koncentrationsförmåga till skillnad från om vi promenerar i ett tättbebyggt område. Det är lite som mental träning, fast i rörelse.

På min hemsida VIP Consulting hittar du två stycken CD med det här temat, Oasen och Trädgården, gå gärna in och provlyssna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar