onsdag 3 augusti 2011

Vad är lycka?

Lycka är ett härligt välbefinnande, en känsla av lyckorus inombords. Med lycka får vi den stund av frihet, som vi alla vill ha i vardagen. Lycka är någonting vi alla gemensamt vill känna och visst känns det som vi vill vara i denna lycka, dygnets alla timmar. Lycka är något vi kan dela med oss av. Med små enkla medel påverkar vi vår omgivning och den egna positiva känslan smittar av sig. Något så enkelt som ett leende, en kram eller att höra någon skratta, är allt som behövs.

Vi kan alltså ta de första stegen mot ett lyckligare liv här och nu. Det allra första steget är att inse att längtan efter större lycka inte är ett rent önsketänkande. Det är ett livsavgörande val, ett mål som vi alla har rätt att sträva i riktning mot och som vi har möjlighet att uppnå. Lyckan är inte något som vi bara kan invänta, ungefär som vi väntar på att vintern ska ta slut. Det är inte heller något vi kan hitta, som exempelvis en borttappad plånbok. En uppfattning som vi kan få, när vi talar om ”jakten på lyckan” är att vi betraktar lyckan som om det vore ett föremål som vi kan spåra upp. Tänk hellre att lycka är något som vi kan skapa eller bygga upp. Det står i vår egen makt att själva forma vår lycka.

1 kommentar:

  1. Hej Ingalill!

    Tack för ett bra inlägg om lycka. Jag tror precis som du att vi kan påverka vår egen lyckonivå genom att göra aktiva val, utföra konkreta handlingar och inta olika förhållningssätt.

    Med önskan om en fortsatt härlig dag.

    /Linda på Lyckokompaniet

    SvaraRadera