torsdag 10 juni 2010

Var glad!

Tänk om vi alla skulle bestämma oss för att leva efter regeln, att göra minst en annan person glad varje dag. Vilken gåva att få ge bort. Hur mycket vi än strävar efter att ge våra barn en trygg framtid, kan vi bara ge dem nuet. Låt detta nuet vara fyllt av glädje, skratt och humor.

Skratt är oersättligt, humorn likaså. Vi behöver vårda den, utveckla den och använda oss av den så ofta vi kan. Skratta tillsammans med andra och skratta åt oss själva. Den som kan skratta åt sig själv och sina misstag kommer snart att upptäcka en känsla av frihet och dessutom lockar denna förmåga till oss fler vänner.

I dagens samhälle där stress är mer regel än undantag, handlar mycket om att hantera den inre stressen. Den stress som handlar om hur du uppfattar och reagerar på olika situationer. Hur du tolkar en situation. Det är faktiskt ganska skönt att veta att vi kan välja bort den här typen av reflexmässig stress. Det handlar om att uppnå en inre balans och lära oss att tolka de situationer som känns stressande för oss.

Så, var lite snällare mot dig själv. Känn glädjen och tillåt dig att skratta åt dina misstag ibland, det finns ju inga misslyckanden, bara feedback!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar