söndag 27 juni 2010

Utveckla medvetenheten hos alla te analfabeter!

Livet består av små och stora frågor, små och stora glädjeämnen, små och stora problem.

Många hyllar kaffets speciella egenskaper. Ja det har likt sommelier för vin utvecklats till en tillagningskonst med egen titel barristas. Min man har just köpt en nesspressomaskin och höjer dess egenskaper till skyarna. Själv tillhör jag en annan sort ”te drickarna” Medan den offentliga kaffekulturen frodas händer inget på teets område.

Vi tedrickare är ofta utlämnade till en alldeles för liten kopp med ljummet vatten upphällt från en termos där man tidigare förvarat kaffe. Ni alla som häller upp tevatten i samma termos som ni haft kaffe i, kan ni förstå att det som i serveras är odrickbart?Det blir inte te det blir en blaskig sörja med smak av kaffe.

Livet består som sagt av små och stora glädjeämnen. Ibland är det minsta, det största. En kopp te kan höra dit. Kejsaren av Kina drack den första koppen på tvåtusentalet f Kr och sedan dess har människan druckit te i olika former. Avkok på örter kan bli det mest hälsosamma livselixiret.

Mina stora njutningar är att starta dagen med en kopp grönt te med citron, och givetvis ni som känner mig en riktigt stor balja med Earl Grey senare på dagen.

Upprop till alla te drickare!

Gå med i kampen för att utveckla medvetenheten hos alla ”te-analfabeter”. Livet är en njutning i det lilla. En härligt vällagat rykande kopp te är en fantastisk upplevelse och ett led i att få oss människor att fungera och må bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar