onsdag 29 september 2010

En god rot som gör gott....

....är jordärtskockan.

Denna solrossläkting innehåller rikligt med vitaminer och mineraler samt kolhydraten inulin, vilket gör roten till en bra blodsockerbalanserare. Inulinet kan binda avfallsprodukter och gifter och hjälper till att föra ut dem ur kroppen. Skockan är probiotiskt, vilket innebär att den ger näring åt tarmens goda bakterier. Skockan innehåller även rikligt med järn och bidrar till lägre kolesterolhalter i blodet. (Källa: Superhälsa med naturlig mat av Natalie Savona)

Den är god också! Varför inte en göra en soppa idag?

Tvätta, skala och skär mindre bitar av skockan och koka dem tills de är mjuka. Häll av spadet, men spara det. Mixa rötterna till en slät massa och häll i spadet, späd med lite mjölk och smaksätt med en mixad scharlottenlök, salt och peppar.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar