torsdag 2 september 2010

Att äta med ögonen

Färger på tallriken är viktiga för att vi ska kunna njuta och ju mer färger vi har på tallriken desto fler antioxidanter får vi i oss. Att dessutom lägga upp maten vackert och duka omsorgsfullt är verkligen njutbart inte bara för gommen utan även för ögonen. Att ta sig tid att verkligen titta på vad det är vi äter stimulerar verkligen vårt lustcentrum.

Tar du dig tid att njuta av maten du äter?



Min Ratatouille

Antal portioner 4
Färdigt på: 25 min

1 st gul lök
1 st aubergine
1 st zucchini
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 pkt krossade tomater
2-4 msk olivolja

Gör så här:

Skölj och tärna grönsakerna i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek löken. Tillsätt auberginen samt lite mer olja, fortsätt sedan med paprika och sist zucchinin. Häll på krossade tomater, salta och peppra och låt småputtra i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar