lördag 23 juli 2011

Våldet kom på en gång så nära oss

Det närmar sig fredagsmys i många hem och på en kort minut har livet förändrats för så många människor i vårt grannland. Under fredagens eftermiddag och kväll kom våldet oss väldig nära.

Allt som händer är inte möjligt att ta in. Vi kunde under kvällen följa norsk tv och när jag tittade tänkte jag på alla dessa kompetenta poliser, sjukvårdspersonal, politiker och andra ansvariga i denna kris.

Vilket fantasktiskt arbete de utför i denna svåra stund!

Låt oss nu hedra de människor som inte längre finns i livet, genom att arbeta för ett godare samhälle. Rädsla, hat och ilska ska inte få ta över våra liv.

Vi människor har gått igenom både världskrig och naturkatastrofer, vissa saker kan vi råda över andra inte. Ibland har vi turen att varken vi själva eller våra nära och kära är i närheten, men det finns ju trots allt alltid någon som drabbas. Kan vi hjälpas åt för att förhindra den smärta som lever kvar efter en katastrof? För inte så länge sedan förliste Estonia och några år senare kom den förödande tsunamin i Thailand.

Mina tankar finns just nu hos alla de i Norge som drabbats så hårt. Som vår egen utrikesminister sa: Idag är vi alla norrmän. Skickar många goda tankar till vårt vackra grannland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar