onsdag 20 juli 2011

Trädgårdstider

Mmmm, hallontider, buskarna dignar av detta så goda, röda superbär, en antioxidant och tillika fiberrik. De är också rika på B-vitaminet folat, C-vitamin och mineraler som magnesium, järn, kalcium och kalium. Njutbara att äta helt naturella eller varför inte i filen på morgonen.

Tänk också så många ätbara blommor till färska örter det finns just nu. De är utmärkta att äta. Smaken är varierande, åt det lätt beska hållet och passar bra till sallader med olivolja, till ostens sälta eller till en sötare dessert. En vacker färgklick!

Har du cikoria (daglilja), fläder, fuchsia, malva, viol, temynta eller kanske ringkrage i din omgivning är det bara att börja använda dessa som en liten färg- och smakförhöjare till lunchsalladen. Ätbara kronblad har solrosen, squashblomman, pumpa och många andra av våra vanliga trädgårdsblommor, som rosor, tulpan,pensé och ringblomma. Även vilda blommor som klöver, kvanne, harsyra, kirskål kan användas.Tänk att naturen skapar så mycket gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar