onsdag 7 december 2011

Att ge kraft och ljus!

Det är med människor som med stjärnor - det finns de som är självlysande och de som ger kraft och ljus till andra. Alla njuter av att få göra något för någon annan och en handling kan ibland säga mer än tusen ord och tankar. Lite av det här tar jag med mig när vi nu närmar oss julen.

Det jag brukar uppleva som julstämning börjar redan vid första advent och den accelererar sedan fram till själva julafton. Trädgårdar och balkonger är klädda med ljusslingor och andra belysningar, adventsljusstakar och julstjärnor i fönstren, julbock och till slut är också den pyntande granen på plats. Lucia hinner ila förbi och sprida ljus, sång och glädje.

Advent och jul är en ljusets manifestation under det mörka vinterhalvåret, en tid som värmer våra sinnen när livet därute upplevs något fruset. Vi omger oss med nära och kära, vi är tillsammans, vi äter, umgås och njuter. Vi byter kanske julklappar med varandra. Fast har vi inte julen och glädjen med oss i våra hjärtan, kommer vi antagligen inte att hitta det i klapparna under granen heller.

Det som hör julen till är att vara generös och det behöver vi vara både mot oss själva och vår omgivning. Det är lätt att glömma bort sig själv i alla 'måsten' inför den kommande helgen. Gör något annorlunda i år, tänk på dig själv och gör det du mår bra av - det ska i alla fall jag göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar